Zapomeňte na kebab: kurzy vaření na UK budou i v tomto semestru

22. 2. 2017 Autor: Rubrika: Studentský život žádné komentáře

Zásady tvorby správného jídelníčku, informace o zdravém stravování a praxe ve zdokonalování svého vlastního kuchařského umění – to vše si můžete odnést z Kurzu vaření, které opět pořádá Informační, poradenské a sociální centrum UK.

Reportáž UKáčka.cz z loňského kurzu si můžete přečíst zde

I v letním semestru se bude konat oblíbený kurz o třech lekcích, kde se kulinářští nadšenci dozvědí a sami si vyzkouší, o čem že to zdravé vaření vlastně je.

Pod vedením lektorky Dagmar Svěrákové se seznámí se základními postupy při vaření cenově dostupných studentských jídel. Podle webu IPSC mohou dorazit středně pokročilí, úplní začátečníci i těžcí experti.

Zázemí kurzu poskytuje učebna Vyšší odborné školy zdravotnícké a Střední zdravotnické školy 5. května. Vyrazte tedy na adresu 5. května 51, Praha 4.

Podmínkou účasti je vlastnictví Zdravotního průkazu pracovníka v potravinářství, který vám vydá praktický lékař.

Cena kurzu je 300 Kč.

Místo je nutné si zarezervovat na http://ipc1.cuni.cz/reg/index.php?event=462

A na jaký program se můžete těšit?

1. lekce (01.03.2017)
Co se dozvíte z teorie: Tuky v naší stravě, tuk v našem těle
Co se bude vařit: polévka kulajda, brokolice v kukuřičné krustě, bábovka z mletého masa, bramborová kaše s cibulí, kefírové řezy

2. lekce (08.03.2017)
Co se dozvíte z teorie: Prevence kardiovaskulárních chorob
Co se bude vařit: polévka cizrnová s řapíkatým celerem, květákový mozeček v paprikách, cibulovokuřecí kari s mandlemi, congri, makovec

3. lekce (29.03.2017)
Co se dozvíte z teorie: Bazální metabolismus, ideální tělesná hmotnost
Co se bude vařit: polévka hlívová s ovesnými vločkami, celerové lívance, živáňské špízy, pečené brambory, kakaové řezy s tvarohem.




Napište komentář

Pište prosím slušně a k tématu článku! Odesláním komentáře souhlasíte s těmito pravidly diskuse, nevhodné příspěvky budou odstraněny. Pokud se Váš komentář neobjeví hned, neodesílejte jej znovu, z důvodu cachování se může Váš komentář objevit až s menší prodlevou po odeslání.