V menze 17. listopadu příští týden zavoní saské speciality

14. 5. 2010 Autor: Rubrika: Studentský život žádné komentáře

Jídlo v menze nemusí mít vždy jen podobu „univerzální hnědé omáčky“ s knedlíky. Přesvědčit o tom má i akce Týden saské kuchyně na UK, která bude probíhat celý příští týden v menze 17. listopadu.

Všechna jídla během Týdne saské kuchyně na UK připraví podle originálních receptů němečtí kuchaři ze Studentenwerk Dresden.

ilustrační foto: Spreewaldeck

Studenti i veřejnost tam budou moci od 17. do 21. května ochutnat speciality saské kuchyně. Každý den si mohou vybrat ze dvou pokrmů, které podle originálních receptů připraví němečtí kuchaři ze Studentenwerk Dresden.

Ve speciálním týdenním menu návštěvníci najdou například selské maso na černém pivu s černým kořenem a petrželovými brambory či knedlíkem nebo zelnou roládu s dušeným zelím a bylinkovými brambory.

Díky těsnému sousedství Saska, druhé největší spolkové země Německa, s Českou republikou nejsou Čechům používané ingredience zcela neznámé, přesto jejich charakteristické sladění typické pro saskou kuchyni jistě gurmány překvapí.

Studenti UK za menu zaplatí 35,29 Kč, cena pro širokou veřejnost činí 72 Kč. K menze 17. listopadu se lze dostat od metra Nádraží Holešovice autobusem číslo 112 do zastávky Pelc-Tyrolka.

Týden saské kuchyně na UK

Pondělí 17. 5. 2010
Spreewaldský steak s opékanými bramborami a ledovým salátem
Saské maso na cibuli, brambory s petrželkou, červená řepa

Úterý 18. 5. 2010
Sleďové filety paní domácí, brambory s petrželkou
Zelná roláda s dušeným zelím a bylinkovými brambory

Středa 19. 5. 2010
Radebergská vepřová roláda s brokolicí, petrželové brambory
Selské maso na černém pivu s černým kořenem, petrželové brambory nebo knedlík

Čtvrtek 20. 5. 2010
Drážďanská svíčková pečeně s jablečným zelím, „Klöße“ nebo knedlík
Saské kuřecí maso s opečenými brambory a rajčatovým salátem

Pátek 21. 5. 2010
Tharandtský pstruh s nakládaným listovým salátem petrželovými brambory
Lausitzské mleté maso s okurkovým salátem v kopro-smetanové zálivce

Zdroj: KaM UK



Napište komentář

Pište prosím slušně a k tématu článku! Odesláním komentáře souhlasíte s těmito pravidly diskuse, nevhodné příspěvky budou odstraněny. Pokud se Váš komentář neobjeví hned, neodesílejte jej znovu, z důvodu cachování se může Váš komentář objevit až s menší prodlevou po odeslání.